Amster’verdomme’

Picture

Fire danske penya medlemmer var tilstede d. 26. oktober 2013 på Ajax Arena i Amsterdam for at blafre med vores penya flag til Champions League opgøret. Den lokale hollandske penya havde arrangeret et større fællesmøde i indre by sidst på eftermiddagen, og der var et pænt fremmøde af blå-røde farver, med trommer og sange, og hvad ellers dertil hører. Udover at hilse på en hel masse fine mennesker fra flere lande, fik vi bl.a. også set de officielle penya medlemskort, som andre lande havde fået tilsendt før os. Der blev også målt og betragtet movember skæg, for dem der havde valgt at deltage i det:)

Før kampstart mødtes vi alle igen til buffetmiddag på en udvalgt bar med udsigt til Ajax Arena. Her blev der hygget og taget stemningsbilleder, og én heldig person kunne gå hjem derfra med en signeret Messi trøje.

På stadion blev vi mødt af et meget spændt og stemningsfuldt hollandsk publikum. Der blev skrålet og viftet med deres hvide flag til den helt store guldmedalje. Ingen tvivl om at dette var en kamp de havde set frem til.


Picture

Og den gode stemning skulle vise sig at leve videre på banen. Ajax spillerne havde nærmest vinger på fra kampstart. De løb væsentlig mere, og barca var i den uvante rolle at blive presset på tilbage. Forsvarsspillere og fløje viste desværre også flere tegn på usikkerhed. 

Dette skulle også resultere i to flotte mål til hjemmeholdet i første halvleg. I anden halvleg kom barca dog godt fra start med et hurtigt mål, hvor Ajax måtte indkassere et rødt kort og straffe på Neymar imod sig. Men selv om det blev fuldt udnyttet af Xavi, så lykkedes det aldrig barca at komme ovenpå igen og indhente det manglende mål til udligning. Det var nu barca der i vanlig stil styrede spillet igen…men målfarlige blev de aldrig.

Ajax tilhængerne sang spillerne til sejr. Vores tilskuersektion var nærmest larmende tavse ved slutfløjtet. Kampen havde været ulidelig dårlig at se på med barca briller, men når alt kommer til alt, havde det alligevel været en fantastisk rejse, og fest, hvor det bedste hold på dagen vandt fortjent. Gruppen skal nok blive vundet.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *