Mesterskabsfejring i Barcelona, set gennem en iPhone

Tekst & billeder: Jonas Villumsen

Herunder følger en lille fotoreportage fra da penya-medlemmer Brian og Jonas var en tur i Barcelona, i slutningen af maj 2013.

Vi havde fornøjelsen af at tilbringe ti dage i denne stad, som vist efterhånden må kandidere kraftigt til at vippe Paris af pinden, når det kommer til titlen “byernes by”. 

Da vi (fornuftigt nok) har modtaget nøje instrukser om at holde os til de fodbold-relaterede billeder i denne blogpost, styrer vi lige udenom fotos fra diverse beværtninger, tapas-restauranter, musikoplevelser, smukke skyline-skud og lignende gode sager – men skulle man endnu ikke have gjort sig selv den tjeneste at besøge byen, kan det anbefales mere end det meste.

Camp Nou Experience
Da det kun var en af os, som i nyere tid har besøgt fodboldkatedralen Camp Nou, benyttede vi anledningen til den store rundtur, som blandt andet bragte os forbi det gamle fodbold-Hogwarts, La Masía, en tur gennem det imponerende – sølvtøjsglinsende – klubmuseum, en tur ned gennem spillertunnelen og en turist-tur op/ud at knipse billeder af vores stadion i civil.

Barça B – Alcorcón (1-1), Mini Estadi
Tingene flaskede sig så fint, at det passede med at Barça B spillede hjemme, dagen inden A-holdets kamp. Så vi troppede op for at vise det danske penya-flag, samt naturligvis tage de unge talenter i nærmere øjesyn. Det er som oftest en hyggelig oplevelse at være på Mini Estadi og denne gang var ingen undtagelse, omend selve kampen var en halvsløj affære. Deulofeu satte ikke mange fødder rigtigt og Alcorcón udlignede i overtiden. Rafinha lyste dog gevaldigt op og gav håb om fremtiden.
Barça – Valladolid (2-1) og mesterskabsfejring, Camp Nou
Så oprandt aftenen endelig, hvor vi skulle se Don Andrés & Co. på Camp Nou. Den oprandt med kaskader af vand fra himlen. Det regnede så meget, at myndighederne frarådede at man gik ud, hvis det ikke var nødvendigt. Men det var det naturligvis.

Mesterskabet var blevet endeligt foræret til os ugen forinden, hvor vores hvide ærkerivaler snublede mod vores lokalrivaler, så der var ikke den store resultatmæssige spænding, hvilket også kunne mærkes en anelse på både spil og publikumsfremmøde.
Ikke desto mindre var det dog en stor oplevelse at se Abidal og Tito (ánims!) løfte trofæet, samt overvære mesterskabsfejringen, der bød på taler, lysshow, blaugrana-konfetti i overflod og et imponerende fyrværkeri-inferno et par alen over vores hoveder (vi sad højt oppe ved denne lejlighed). Selv regnen holdt vejret for en stund.

P.S.

En fast dagen-derpå-tradition: at opstøve diverse eksemplarer af den lokale sportspresse…

P.P.S

Et lille skud af vores altan i Barceloneta…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *